Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kiara Administrator foruma

Pridružen/-a: 27.03. 2012, 23:58 Prispevkov: 1385
|
Objavljeno: 02 Apr 2012 21:58 Naslov sporočila: Kulinarika |
|
|
Tukaj lahko prilepite oziroma napišete razne recepte za hrano, pijače, koktajle Kateri je vaš najljubši recept? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bluesea Aktiven član

Pridružen/-a: 01.04. 2012, 08:33 Prispevkov: 677
|
Objavljeno: 03 Apr 2012 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
Carbonara omaka:
Sestavine:
10 do 15 dag prekajene slanine
2 jajci
3 dl smetane za kuhanje
1 vrečka parmezana
malo peteršilja
sol, poper
široki rezanci
Postopek:
V lonec za testenine damo osoljeno vodo, da se segreje. Ko voda zavre, dodamo široke rezance in jih skuhamo.
Med tem časom na majhne koščke narežemo slanino in jo damo v ponev, da se malo popeče.
V posodo za mešanje damo jajci, smetano, ves parmezan, poper in peteršilj ter vse skupaj stepemo. To maso vlijemo na popečeno slanino in na ne prevročem ognju, ob stalnem mešanju segrevamo samo do vrelišča. Ne sme zavreti. Solimo po potrebi, jaz ne solim, kajti slana sta slanina in parmezan.
To omako lahko zmešano skupaj z rezanci ali pa ponudimo kot prelite rezance. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jagoda Član

Pridružen/-a: 29.03. 2012, 16:15 Prispevkov: 427 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 22 Jul 2012 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam drugo verzijo, moje najljubše carbonara omake. Imam rada tudi tole, ki je je bluesea prilepila, vendar sama delam brez smetane, da bomo še bolj fit.
Carbonara omaka:
-za dve osebi
Sestavine:
-dve jajci
-žlica olivnega olja
-100g prekajene slanine
-50g parmezana
-ščepec popra
-rezanci, špageti...
-sol
Priprava:
Skuhamo testenine.
Medtem na olju v ponvi popečemo slanino, da postane zlate barve in maščoba prozorna. V drugi posodi zmešamo jajci, sir in poper. Dodamo še popečeno slanino. Zmešamo s testeninami in jih še cca. 30 sekund mešamo na ognju, da jajce zakrkne.
Postrežemo s parmezanom in poprom.
Dober tek!  _________________ This is a state of grace, this is the worthwhile fight. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Anchi Član

Pridružen/-a: 31.03. 2012, 13:18 Prispevkov: 362
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
V tem času, ko je na vrtu polno svežega sadja, si s paličnim mešalnikom zmešam sveže robide, ribez, maline ali katero drugo sadje in dodam sladkor. Jem kot marmelado. Meni je to nekaj najboljšega. _________________ Leave your house, smile, breath deeply.
You are alive, stupid! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|